Μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου, ειδικά στον S&P 500, η Wall Street έκλεισε τελικά με αρνητικά πρόσημα, με τον Dow Jones να ηγείται της πτωτικής πορεία, ενώ ο Nasdaq προσπάθησε να ανακάμψει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,75% στις 31.253 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,58% στις 3.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,26% στις 11.388 μονάδες.

Από την αρχή της εβδομάδας τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημειώνουν απώλειες σχεδόν 2% και παραμένουν στην πτωτική πορεία, με τον κλάδο των λιανεμπορικών αλυσίδων, ιδίως των Target και Walmart, να ρίχνουν νερό στο μύλο των πωλητών, καθώς τα αποτελέσματά τους έδειξαν υψηλότερο κόστος καυσίμων και συγκρατημένη ζήτηση καταναλωτών. Ακόμη και μετά από την πτώση του 24% την Τετάρτη, οι μετοχές Target υποχώρησαν σήμερα κατά 4%.

«Το απότομο sell-off σε αυτές τις εταιρείες (καθώς και σε άλλες εταιρείες αγαθών/καταναλωτών αυτό το τρίμηνο) δείχνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν τελικά αντίκτυπο στα κέρδη», δήλωσε ο αναλυτής της Barclays, Maneesh S. Deshpande. «Παρά τον αυξημένο πληθωρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τα περιθώρια SPX και τα μελλοντικά κέρδη παρέμεναν παραδοσιακά ανθεκτικά, κάτι που δεν φαίνεται πλέον να ισχύει», πρόσθεσε.

Ο S&P 500 βρίσκεται στα όρια της έναρξης της δικής του bear market, με πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι ίσως υπάρξει κάποια αντίδραση ώστε να αποφύγει τη διολίσθηση σε αυτήν. Όμως ο δείκτης βρίσκεται λίγο περισσότερο από 18% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ του, με ένα κλείσιμο 20% ή περισσότερο κάτω από το υψηλό όλων των εποχών θα σήμαινε την είσοδο στην bear market.

Σήμερα η Cisco σημείωσε απώλειες 14%, καθώς επίσης απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Επίσης, ο όμιλος προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα απογοητεύσουν και το τρέχον τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Synopsys σημείωσαν άνοδο 12%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία λογισμικού ανέφερε πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, οι μετοχές της εταιρείας cloud Datadog σημείωσαν κέρδη 12%.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη πτώση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της, σύμφωνα με την Federal Reserve Bank of Philadelphia. Ειδικότερα, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Philadelphia Fed κατρακύλησε στο 2,6 τον Μάιο από 17,6 τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, σε υψηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, αφού αυξήθηκαν κατά 21.000 στις 218.000. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 200 χιλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street