«Βάναυση» και «αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την εισβολή στο Ιράκ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, διορθώνοντας γρήγορα τον εαυτό του για να πει ότι ήθελε να αναφερθεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Ντάλας την Τετάρτη, επικρίνοντας το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας ανέφερε κάποια στιγμή ότι «το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να εξαπολύσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ». Μόλις συνειδητοποίησε το λάθος του, είπε: «Εννοώ, στην Ουκρανία».

Αστειευόμενος, απέδωσε το λάθος στην ηλικία του.

Εισβολή όπλα μαζικής καταστροφής που δεν βρέθηκαν ποτέ

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, στο απόγειο της παντοκρατορίας τους, έγινε με το πρόσχημα όπλων μαζικής καταστροφής που υποτίθεται πως διέθετε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν ποτέ. Η εισβολή εξελίχθηκε σε έναν παρατεταμένο πόλεμο με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Οι δηλώσεις του Μπους έγιναν γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από τρία εκατομμύρια προβολές μόνο στο Twitter αφότου δημοσιογράφος της Dallas News ανήρτησε το βίντεο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τα άλλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον ηγέτη της Βρετανίας κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, Ουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ καταδίκασε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα