Mε αφορμή τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η μετοχή (ΝΥSE:WMT) έχασε 22% σε μόλις δύο συνεδριάσεις, και μάλιστα με χάσματα και κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διεσπάσθη η ανοδική τάση μιας εκ των τελευταίων εναπομεινουσών ανοδικών μετοχών στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας στην αμερικανική, και όχι μόνο οικονομία.

Η περιοχή των 133 δολαρίων είναι πλέον αντίσταση εν είδει επιβεβαίωσης στην προαναφερθείσα διάσπαση, και σημείο για ανάληψη short θέσεων, με πρώτο στόχο τα 108 και στοπ πάνω από 149 σε κλείσιμο ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε δε πως η εταιρεία επιχειρεί σε κλάδο λιανικής, και μάλιστα στον κλάδο διαρκών καταναλωτικών (consumer staple), ο οποίος έως πρότινος θεωρείτο πως βρίσκεται στο απυρόβλητο, λόγω του χαρακτήρα της ζήτησης για τέτοιου είδους αγαθά που δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από πληθωριστικές ανισορροπίες.

Τέλος, ανακοινώθηκαν χρηματοοικονομικά στοιχεία αρκετά χαμηλότερα των αναμενομένων, ώστε το περιθώριο κερδοφορίας να κατέλθει στο 5,3% από 8,13%, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,19 δολάρια αντί 3,08.

Και παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ελαφρά αύξηση του κύκλου εργασιών, υφίσταται μεγάλο πρόβλημα στις προσδοκίες για τα επόμενα τρίμηνα, με την εταιρεία να μειώνει το ποσοστό μερισματικής απόδοσης, αντιμετωπίζοντας, κατά τα λεγόμενα των εκπροσώπων, ότι το άμεσο και έμμεσο κόστος μεταφοράς είναι εξαιρετικά υψηλό πλέον.

Εξάλλου, και η κακή εικόνα άλλων μετοχών στον κλάδο, όπως Pepsi (PEP) και Target (NYSE:TGT), ενδυναμώνει τις υφεσιακές ανησυχίες, με την πρώτη να χάνει χθες 6,20% και τη δεύτερη να καταγράφει -24,93%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News