Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τα οποία όμως περιορίστηκαν στο τέλος καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που έχουν οι πληθωριστικές πιέσεις στα αποτελέσματα των εισηγμένων παραμένουν υψηλές.Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 7.389 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,72% στις 13.981 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,20% στις 6.285 μονάδες.Ο Stoxx 600 δεν κατάφερε σαφώς να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας, καθώς η χθεσινή πτώση χάλασε τις προσπάθειες των πρώτων ημερών. Τελικά στο 5ήμερο η πτώση ήταν της τάξεως του 0,6%, με τον DAX και τον FTSE 100 να έχουν καλύτερη επίδοση με απώλειες 0,4%. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,3% στην εβδομάδα.Η μία ακόμη πτωτική εβδομάδα αποτύπωσε τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις δυσοίωνες αναφορές κερδών από τις εισηγμένες, ενώ την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις, που έχουν τροφοδοτήσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων παγκοσμίως. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού έχει προειδοποιήσει ότι η αποτυχία να ανοίξουν ξανά τα λιμάνια της Ουκρανίας θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Η εικόνα στο ταμπλό και οι μακροοινομικές ειδήσεις

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Rockwool International σημείωσε κέρδη 8%, τα υψηλότερα στον Stoxx 600, καθώς ικανοποίησε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Από την άλλη, δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματά της η σουηδική Richemont, υποχωρώντας κατά 10%.Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 33,5% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο ρεκόρ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί το κόστος ενέργειας στα ύψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 1% ξανά στις 860 μονάδες

Με κέρδη και πάνω από τις 860 μονάδες έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα είχε στο πλευρό του όχι μόνο τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών, οι οποίες επίσης επιχείρησαν την ανάκαμψη. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 860,06 μονάδες (με τζίρο 82 εκατ.), ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, έκλεισε με απώλειες 0,80%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές