Πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να ενισχύσουν τη διασύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με τους φορείς της παραναυτιλίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο επιδιώκουν το ΕΒΕΠ και ο παραναυτιλιακός όμιλος εταιρειών WIMA, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΠ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά) Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας σε μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Ναυτικού ΕΠΑΛ Πειραιά – Νίκος Καββαδίας.
Το πρόβλημα με την έλλειψη ελλήνων αξιωματικών – γέφυρας και μηχανής – αλλά και την έλλειψη εξειδικευμένων τεχνικών χεριών στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα απασχολεί τις εταιρείες-μέλη του ΒΕΠ, τη στιγμή που η ζήτηση των τεχνικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων έχει αυξηθεί ραγδαία.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η WIMA, απευθύνουν έκκληση στους νέους, να δουν με ανοιχτούς ορίζοντες και θετική σκέψη την επαγγελματική και προσωπική ανέλιξή τους μέσα από τα ναυτιλιακά και τεχνικά επαγγέλματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΠ.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, η τεχνική και ναυτική εκπαίδευση είναι παράγοντες καθοριστικοί για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία