Κατά 5,6% αυξήθηκε η τραπεζική χρηματοδότηση της ελληνόκτητης ναυτιλίας στη διάρκεια του 2021, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin Research.

Τα δάνεια που εγκρίθηκαν έφθασαν τα 52,580 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 49,794 δις. δολ  το 2020 και 53,107 δις. δολ  το 2019. Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά ανόδου της τραπεζικής χρηματοδότησης μετά από το 2014.

Πέντε ελληνικές τράπεζες βρίσκονται μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτούν την ελληνόκτητη ναυτιλία. Η Eurobank βρίσκεται στην 2η θέση με χαρτοφυλάκιο 3,380 δις. δολ, πίσω από την Credit Suisse με 5,6 δισ. Ακολουθεί στην 3η θέση η Τράπεζα Πειραιώς με 3,250 δισεκ. δολ., στην 4η θέση η Alpha Bank με 3,200 δισ. ενώ η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στην 7η θέση με 2,647 δισεκ. δολ. και η Aegean Baltic Bank στην 19η θέση με 0,53 δις. δολ.

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν τον υψηλότερο ρυθμός αύξησης του χαρτοφυλακίου τους   μεταξύ τριών μεγάλων ομάδων τραπεζών. Ειδικότερα οι διεθνείς τράπεζες με παρουσία στην Ελλάδα αύξησαν κατά 3% το χαρτοφυλάκιο τους, οι διεθνείς τράπεζες χωρίς παρουσία στην χώρα μας αύξησαν το χαρτοφυλάκιο τους κατά 2,84% ενώ οι ελληνικές τράπεζες κατέγραψαν μεγάλη άνοδο κατά 14,2% του χαρτοφυλακίου τους που ανήλθε στα 13 δις. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση
Ναυτιλία |

Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading μίλησε στο 26ο συνέδριο του Economist, μαζί με την Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Navios Maritime Holdings και τον τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο