Άρωμα… πολέμου έχει η φετινή λίστα των κροίσων του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που είναι εμφανές και στις ανακατατάξεις που εμφανίζει το κλαμπ των Ελλήνων και Κυπρίων δισεκατομμυριούχων.

Από τα στοιχεία της φετινής λίστας Sunday Times Rich List, στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι δισεκατομμυριούχοι αδερφοί Sri και Gopi Hinduja με 28,47 δισ. στερλίνες, προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος χαμένος της χρονιάς και ο Στέλιος Χατζηιωάννου, καθώς ο ιδρυτής της EasyJet έπεσε στην 101η θέση της λίστας, από την 77η πέρυσι, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 366 εκατ. στερλίνες στα 1,809 δισ. στερλίνες, εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου για τις αεροπορικές εταιρείες.

Αρκετές θέσεις πιο κάτω βρέθηκαν εφέτος και ο Άλκης Δαυίδ και η οικογένεια Λεβέντη, χάνοντας ταυτόχρονα τα πρωτεία στο κλαμπ των ελληνικής καταγωγής κροίσων. Αιτία για την πτώση η έκθεση της Coca Cola HBC στη Ρωσία. Σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times  από την 59η θέση πέρσι βρέθηκαν εφέτος στην 80η, καθώς η περιουσία της οικογένειας μειώθηκε κατά 560 εκατ. στερλίνες, στα 2,193 δισ. στερλίνες.

Στους «χαμένους» κατατάσσεται και η οικογένεια Λαζαρή με σημαντική παρουσία στον κλάδο του real estate. Η περιουσία της μειώθηκε κατά 99 εκατ. στερλίνες, στα 2,125 δισ. στερλίνες, με συνέπεια να πέσει φέτος στην 81η θέση της λίστας, από την 73η πέρυσι.

Στην 246η θέση της λίστας, από την 235η πέρυσι, βρέθηκαν οι Γιώργος και Κωνσταντίνος Λογοθέτης, με την περιουσία της οικογένειας να υπολογίζεται στα 660 εκατ. στερλίνες.

Πάντως στους (πολύ) «χαμένους» ανήκει και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που από 12,1 δισ. στερλίνες πέρυσι η περιουσία τους εφέτος αποτιμάται στα 6 δισ. και πλέον κατέχει τη 28η θέση αντί της περσινής 8ης.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στον αντίποδα, ο Τέλης Μυστακίδης από την 110η θέση που ήταν πέρσι εκτινάχθηκε στην 71η, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 1,016 δισ. στερλίνες, προφανώς γιατί το ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων έχει αυξήσει την αξία των μετοχών της Glencore που κατέχει. Με περιουσία 2,513 δισ. στερλινών, είναι φέτος ο πλουσιότερος από τους Έλληνες του Λονδίνου.

Στην πλευρά των κερδισμένων βρέθηκε και ο Τζον Χριστοδούλου, ο οποίος φαίνεται να επωφελήθηκε από την άνοδο του real estate, με την περιουσία του να αυξάνεται στα 2,35 δισ. στερλίνες, φέρνοντάς τον από την 82η θέση πέρυσι στην 77η.

Με την περιουσία του να φτάνει στα 1,75 δισ. στερλίνες ο Κρις Ρόκος είναι ο 104ος πλουσιότερος από τους κροίσους του Λονδίνου, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 133η θέση. Ο ελληνικής καταγωγής γεννημένος στη Βρετανία διαχειριστής hedge fund αύξησε την περιουσία του κατά 500 εκατ. στερλίνες.

Ποσό ρεκόρ

Οι συνολικά 250 πλουσιότεροι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου στη λίστα των Sunday Times έχουν αυξήσει την περιουσία τους το τελευταίο 12μηνο κατά 8%, στο ποσό ρεκόρ των 710 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ανάμεσά τους υπάρχουν 177 δισεκατομμυριούχοι, επίσης αριθμός ρεκόρ στα 34 χρόνια ιστορίας του Rich List της βρετανικής εφημερίδας. Οι 250 της φετινής λίστας έχουν αθροιστικά μεγαλύτερη περιουσία από τους 1.000 της λίστας του 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή