Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν την αντίδραση μετά από την ισχυρή πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,2%, με τον κλάδο των λιανεμπόρων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,81% στις 7.451 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,47% στις 14.187 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,81% στις 6.335 μονάδες.

Πάντως, πέραν της θετικής πορείας και σήμερα, η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη λόγω των ανησυχιών για τις πληθωριστικές πιέσεις, που επιδεινώνονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τη σχετική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα στρέφονται στο θερινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που θα διεξαχθεί μέχρι την Πέμπτη στο Νταβός της Ελβετίας, το πρώτο από όταν ξέσπασε η πανδημία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική οικονομική ανάπτυξη, οι ενεργειακές προκλήσεις, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, η τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή αναμένεται ότι θα είναι τα βασικά θέματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές