Η σφιχτή προσφορά απέναντι στη ζήτηση των ΗΠΑ και το ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο, καθώς και η επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων μετά το δίμηνο lockdown στη Σαγκάη ωθούν προς τα πάνω τις τιμές του πετρελαίου.

Έτσι, στην αρχή της εβδομάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαμορφώνονταν 72 σεντς υψηλότερα, στα 113,27 δολάρια το βαρέλι στις 07:08 ώρα Ελλάδας, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 53 σεντς, ή 0,48%, στα 110,81 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίζονται από τη σφιχτή προσφορά απέναντι στη σταθερή ζήτηση που μάλιστα θα αυξηθεί όσο οι ΗΠΑ πλησιάζουν προς την περίοδο των αυξημένων καλοκαιρινών μετακινήσεων, η οποία ξεκινάει στα τέλη Μαΐου, εκτιμούν αναλυτές.

Το κατά τι ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ έδωσε επίσης ώθηση στο πετρέλαιο, καθώς καθίσταται φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ωστόσο, την άνοδο συγκρατούν οι ανησυχίες για τις προσπάθειες της Κίνας να αντιμετωπίσει την πανδημία με lockdown, ακόμη και εν αναμονή της άρσης των lockdown στη Σαγκάη την 1η Ιουνίου, καθώς και η δυσκολία της ΕΕ να καταλήξει σε τελική συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές