Μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, η κίνηση αυτή από τον Καρλ Ρέισιν, βάζει τον ιδρυτή του Facebook στο στόχαστρο για καταχρήσεις προσωπικών δεδομένων και για παραπλάνηση των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προστασία του απορρήτου.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας, αναφέρει ότι ο Ζάκερμπεργκ συμμετείχε άμεσα σε αποφάσεις που επέτρεψαν στην εταιρεία Cambridge Analytica να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Ο Ρέισιν μήνυσε την εταιρεία για τις πρακτικές περί δεδομένων σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά τώρα επιδιώκει να επιβάλει προσωπικά πρόστιμο στον Ζάκερμπεργκ για τον ρόλο του στα γεγονότα. «Αυτή η άνευ προηγουμένου παραβίαση ασφάλειας αποκάλυψε δεκάδες εκατομμύρια προσωπικές πληροφορίες Αμερικανών και οι πολιτικές του κ. Ζάκερμπεργκ επέτρεψαν μια πολυετή παραπλάνηση των χρηστών», δήλωσε ο Ρέισιν σε ένα δελτίο Τύπου.

«Αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν είναι μόνο δικαιολογημένη, αλλά απαραίτητη και στέλνει ένα μήνυμα ότι οι ηγέτες των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των CEO, θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή