Στην απόλυση περίπου 150 υπαλλήλων προχώρησε το Netflix, επιβεβαίωσε το CNBC την Τρίτη, γεγονός που επιβεβαιώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα streaming το τελευταίο διάστημα, με την απώλεια εκατομμυρίων συνδρομητών.

Οι θέσεις που καταργήθηκαν αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% των 11.000 υπαλλήλων της εταιρείας, με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται στις Η.Π.Α.

«Όπως εξηγήσαμε σχετικά με τα κέρδη, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε την αύξηση του κόστους μας ως εταιρεία», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, απολύουμε περίπου 150 υπαλλήλους σήμερα, που εργάζονταν κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται στις επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση».

Απώλεια συνδρομητών

Οι μειώσεις προσωπικού, που αναμένονταν, έρχονται λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Netflix ανέφερε την πρώτη απώλεια συνδρομητών εδώ και μια δεκαετία και προέβλεψε μελλοντικές απώλειες το επόμενο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% από τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας τον περασμένο μήνα, ένας εκ των δύο CEO, ο Ριντ Χάστινγκς, είπε ότι η εταιρεία διερευνά κάποια επίπεδα χαμηλότερων τιμών, που θα υποστηρίζονται από διαφημίσεις, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους συνδρομητές μετά από χρόνια αντίστασης στις διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

Το Netflix εργάζεται επίσης για να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, σημειώνοντας ότι εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά μέσω κοινής χρήσης λογαριασμού.

Οι απολύσεις του Netflix, αν και συνδέονται με την επιβράδυνση των συνδρομητών του, αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Αρκετές εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν πρόσφατα πάγωμα και απολύσεις προσλήψεων, συμπεριλαμβανομένων των μητρικών εταιρειών του Facebook, Meta, Amazon, Uber και Robinhood.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία