Η Broadcom, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ημιαγωγών, βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας παροχής cloud υπηρεσιών VMware.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg, οι συνομιλίες μεταξύ των Broadcom και VMware είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει οποιαδήποτε διαρροή για το περιεχόμενό τους.

Η Broadcom είναι μία εταιρεία που κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε πληθώρα εφαρμογών, από κινητά τηλέφωνα μέχρι εγκαταστάσεις τηλεφωνικών δικτύων.

Η εξαγορά μίας εταιρείας όπως η VMware ενδεχομένως θα της έδινε πρόσβαση και στον χώρο των data centers όπου τεχνολογίες της τελευταίας χρησιμοποιούνται από πελάτες στο cloud.

Ο κύριος… deal maker

Στο τιμόνι της Broadcom βρίσκεται ο Αμερικανο-μαλαισιανός Χοκ Ταν ο οποίος θεωρείται… μετρ των συμφωνιών εξαγοράς, όχι άδικα αφού από το 2006 που ανέλαβε τη θέση του CEO με συνεχείς εξαγορές έφτασε την εταιρεία να έχει αξία σήμερα άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τις πλέον τολμηρές κινήσεις του Ταν ήταν όταν το 2017 επιχείρησε να εξαγοράσει την Qualcomm έναντι του ποσού των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο το deal δεν προχώρησε αφού μπλοκαρίστηκε από τον τότε ένοικο του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, λόγω ανησυχιών ότι μια τέτοια συμφωνία θα έδινε στην Κίνα «το πάνω χέρι» στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Ακολούθως, ο Ταν μετέφερε την έδρα της Broadcom από τη Σιγκαπούρη στο Σαν Χοσέ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακολούθησαν οι εξαγορές των CA Technologies (έναντι 18,9 δισ. δολαρίων) και του τμήματος κυβερνοασφάλειας της Symantec (έναντι 10,7 δισ. δολαρίων).

Η VMware των 40 δισ. δολαρίων

Από την άλλη πλευρά η VMware είναι μια εταιρεία αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον μεγαλύτερο επενδυτή της να είναι ο Μάικλ Ντελ, ιδρυτή της Dell Technologies, από την οποία αποδεσμεύτηκε η VMware πέρυσι.

Αναλυτές θεωρούν ότι αν τελικά οι συνομιλίες εξελιχθούν ομαλά θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του τομέα λογισμικού της Broadcom, κάτι που θα σημαίνει και την αλλαγή χαρακτήρα της εταιρείας αφού η παραγωγή ημιαγωγών και η παραγωγή λογισμικού της εταιρείας θα είναι στο 50-50.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή