Στην έντονη πτωτική τροχιά επιστρέφει σήμερα η Wall Street, με τη μετοχή της Snap να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων καθώς συγκεντρώνει με τα αποτελέσματά της όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,40% στις 31.751 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,24% στις 3.924 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 2,48% στις 11.250 μονάδες.

Οι μετοχές της Snap

Στο επίκεντρο της αγοράς είναι οι μετοχές της Snap, οι οποίες υποχωρούν περισσότερο από 36% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα χάσει τους στόχους κερδών και εσόδων το τρέχον τρίμηνο. Οι μετοχές της Meta Platforms ακολουθούν τη Snap με πτώση 6%, ενώ η Pinterest χάνει 17%.

«Οι μετοχές δέχονται ισχυρό πλήγμα σήμερα και ο κύριος ένοχος είναι η προειδοποίηση της Snap», έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. «Επί της ουσίας, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο ευάλωτη είναι σε ένα οικονομικό περιβάλλον σαν αυτό που διαμορφώνεται σήμερα», πρόσθεσε.

Πτώση για Alphabet και Netflix

Την ίδια ώρα, η Alphabet και η Netflix σημειώνουν πτώση περίπου 6%, η Amazon υποχωρεί 3% και η Apple καταγράφει απώλειες πάνω από 1%. «Περιμένουμε από όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες διαφημίσεων να έχουν κάποιο αντίκτυπο στη μείωση της κατανάλωσης», έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Επίσης, οι μετοχές της εταιρείας ένδυσης Abercrombie & Fitch σημειώνουν πτώση 27% μετά την αναφορά ότι το κόστος ναύλων και προϊόντων επιβάρυνε τις πωλήσεις για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Οι μετοχές της Best Buy σημείωσαν αρχικά άνοδο αφού η εταιρεία ανέφερε ένα καλύτερο του αναμενομένου τρίμηνο, αλλά τελικά διολισθαίνουν σε αρνητικά εδάφη σημειώνοντας απώλειες 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street