Θλιβερός πρωταγωνιστής στο νέο sell off που καταγράφεται και σήμερα στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (αν και ευρύτερα η Wall Street είναι στο… κόκκινο) είναι η μετοχή της Snap Inc., μητρικής της πάλαι ποτέ ανερχόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Snapchat.

Η μετοχή της Snap έκανε μια βουτιά που έφτασε το 40%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε τους μετόχους της πως δεν θα καταφέρει να «πιάσει» τους στόχους των εσόδων που είχε βάλει, ενώ προχώρησε και σε επί τα χείρω αναθεώρηση των κερδών της για το τρέχον τρίμηνο.

«Από το guidance που είχαμε εκδώσει στις 21 Απριλίου 2022, το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, αλλά και πιο γρήγορα από ότι είχαμε υπολογίσει» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση της, δίδοντας το σύνθημα για την ελεύθερη πτώση της μετοχή της.

Τα χαμηλότερα έσοδα ανάγκασαν αμέσως την εταιρεία να ανακοινώσει στο προσωπικό πως παγώνει τις προσλήψεις και πως θα δρομολογήσει επιπλέον περικοπές για την εξοικονόμηση των δαπανών.

Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί σχεδόν κατά 41% καταγράφοντας την χειρότερη ημέρα στην ιστορία της. Σε σχέση δε, με τα υψηλά της μετοχής, τον Σεπτέμβριο του 2021, η πτώση της μετοχής ανέρχεται σε 83%, ενώ από τις αρχές της χρονιάς οι απώλειες της ξεπερνούν το 52%.

Βέβαια, το κραχ στην μετοχή της Snap δεν ήταν μεμονωμένο επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατούσε σήμερα, από την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street και κυρίως στην τεχνολογική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές ακόμη σημαντικές εταιρείες του κλάδου καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Ενδεικτικά η μετοχή της Meta (πρώην Facebook) χάνει πάνω από 9%, της Alphabet (Google) υποχωρεί κατά 8%, ενώ της Pinterest μετρά σημαντικές απώλειες ύψους 26%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...