Η δανέζικη εταιρεία οικιακού εξοπλισμού και επίπλων Jysk άνοιξε ξανά 71 από τα 86 καταστήματά της στην Ουκρανία μετά το κλείσιμο τον Φεβρουάριο λόγω της ρωσικής εισβολής, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται παπλώματα, μαξιλάρια, στρώματα, πετσέτες κ.ά. Ως εκ τούτου, αρχίσαμε σιγά σιγά να ανοίγουμε ξανά τα καταστήματα», δήλωσε ο Ρούνε Πέντερσεν.

Η Jysk, μια μικρότερη έκδοση του IKEA, διαθέτει περίπου 3.100 καταστήματα σε 50 χώρες. Η εταιρεία δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

Πολλά από τα προϊόντα της Jysk έχουν κριθεί απαραίτητα από τις ουκρανικές αρχές, επιτρέποντας στην εταιρεία να εισάγει τα προϊόντα στη χώρα, πρόσθεσε ο Pedersen.

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας, η Jysk είχε 86 καταστήματα στην Ουκρανία. Μερικά καταστήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ εκείνα σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη παραμένουν κλειστά.

«Θέλουμε να δείξουμε τόσο στους Ουκρανούς, στους υπαλλήλους μας αλλά και σε όλες τις άλλες δυτικές εταιρείες ότι είναι σημαντικό να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη χώρα παρά αυτές τις αβέβαιες στιγμές», δήλωσε ο διευθυντής της Jysk στην Ουκρανία, Ievgenii Ivanytsia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή