Συνεχίζεται η έξοδος εμβληματικών δυτικών brand names από τη ρωσική αγορά. Στην αυξανόμενη λίστα προστέθηκε και η αλυσίδα Starbucks που ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί επίσης από την χώρα μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Η αμερικανική αλυσίδα μετρά 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία είτε ανήκουν είτε λειτουργούν από την συνεργαζόμενη εταιρεία Alshaya Group. Στα καταστήματα αυτά απασχολούνται περίπου 2.000 εργαζόμενοι.

Θυμίζουμε πως η Starbucks είχε αποφασίσει, τον περασμένο Μάρτιο, να παγώσει προσωρινά την δραστηριοποίηση της στη ρωσική αγορά και να αναστείλει την λειτουργία των υποκαταστημάτων της και την αποστολή προϊόντων της, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην έναρξη του πολέμου. Όμως, όπως και άλλες φίρμες, όπως η McDonald’s, έκρινε πως πλέον θα πρέπει να αποφασίσει την πλήρη αποχώρηση της.

Η εταιρεία, που άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα των γνωστών καφέ στη Ρωσία το 2007, δεν διευκρίνισε τα επόμενα σχέδια της για την αναζήτηση αγοραστή. Επίσης απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί. Περιορίστηκε μόνο να διευκρινίσει πως θα συνεχίσει να καλύπτει οικονομικά τους εργαζόμενους της στη Ρωσία για έξι μήνες.

Η ρωσική αγορά αναλογεί μόλις στο 1% των ετήσιων εσόδων της αλυσίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή