Παρά την αισιόδοξη έναρξη της χρηματιστηριακής εβδομάδας και το υψηλό ημέρας στο 1,38%, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να συνεχίσει σε θετικό έδαφος, κλείνοντας οριακά αρνητικός με συνολικό τζίρο συναλλαγών στα 82 εκατ. ευρώ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο των 850 μονάδων παραμένει ανέπαφο, τουλάχιστον προς το παρόν, με τον Δείκτη να βολτάρει μεταξύ 850 και 875 μονάδων, και τις πιθανότητες να είναι ελαφρά ζυγισμένες προς την πτωτική συνέχιση.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι κινείται σε πλαγιοπτωτικό μοτίβο που οριοθετείται από τις 872 μονάδες ως τρέχουσα αντίσταση.

Πρωταγωνιστής στην πρώτη συνεδρίαση ήταν ο όμιλος ΓΕΚ, με τις δύο μεγάλες εισηγμένες του ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ να υπεραποδίδουν έναντι όλων των υπολοίπων δεικτοβαρών, κλείνοντας μεν με κέρδη 2,02% και 5,04% αντίστοιχα, ωστόσο με μέτρια συν/κή δραστηριότητα χαμηλότερη του μεσοσταθμικού τους.

Βαρίδι, απεναντίας, ήταν η συμπεριφορά της ΠΕΙΡ, που κατέγραψε ιστορικά χαμηλά με απώλειες 4,08% και σχετικά υψηλούς όγκους πάνω από 6 εκατ. ευρώ, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα και το γενικότερο κλίμα.

Επίσης, είναι προφανές ότι η αγορά αναζητά τον καταλύτη που θα της δώσει την ώθηση και κατεύθυνση, με το βλέμμα να πέφτει στις επικείμενες ανακοινώσεις των πρακτικών της Fed την Πέμπτη, παράλληλα με την ανησυχία που γεννάται σχετικά με τη νέα (;) πανδημική μεταβλητή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News