Με αρνητική ψήφο στον κλιματικό νόμο που έχει φέρει στη Βουλή προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις που κατέθεσε με τροπολογία και αφορούν στη σταδιακή απεξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο αλλά και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας στον καθορισμό των εθνικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για την κίνηση του Κινήματος προϊδέασε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ και τομεάρχης Ενέργειας Χάρης Δούκας με σημερινό του άρθρο στον ΟΤ ασκώντας κριτική ως προς την τόλμη του κλιματικού νόμου για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την καθιέρωση στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με το κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ζητείται να ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου εντός του 2022 και η υποχρέωση για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου σταδιακής απεξάρτησης της χώρας και από το φυσικό αέριο. Μάλιστα οι βουλευτές επικαλούνται και το πρόσφατο σχέδιο της Ε.Ε. REPowerEU, στο πλαίσιο της απεξάρτησης των 27 από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 Επιπλέον το κόμμα της αντιπολίτευσης προτείνει την καθιέρωση  Κλιματικής Συνέλευσης και του Ανεξάρτητου Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης και της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας