Σταθερά στη θετική τροχιά παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τη βοήθεια μάλιστα των περισσοτέρων τίτλων του, οι οποίοι αντιδρούν μετά από τις πιέσεις του τελευταίου διαστήματος. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 883,96 μονάδες, με κέρδη 1,23%, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ.

Προοπτικές

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, τα θετικά στοιχεία που εμφανίζουν αρκετές εισηγμένες στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους έχουν αναπτερώσει το ηθικό των αγοραστών, οι οποίοι επιλέγουν με πολλή προσοχή τους τίτλους που έχουν φτάσει σε πολύ ελκυστικά επίπεδα στις αποτιμήσεις τους.

Άλλωστε ουδείς παραβλέπει το γεγονός ότι οι μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς μόνο θετικές είναι, εάν δεν συμβεί κάποιο ισχυρό αρνητικό γεγονός.

Πάντως αυτή η εβδομάδα θα δείξει και την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την κεφαλαιακή επάρκεια τις προοπτικές κερδοφορίας και πιστωτικής επέκτασης του τραπεζικού κλάδου.

Στην επίδραση της κρίσης στην εισοδηματική κατάσταση των πολιτών είχε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Έκθεσή του για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Aegean ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Λάμδα, ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΤΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Coca Cola και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών