Πλώρη να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση έχει βάλει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται πλέον προς τις 880 μονάδες, με βελτιωμένο μάλιστα τζίρο.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,81% στις 880,41 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστικές κινήσεις προσβλέπουν και στην εκμετάλλευση των εισροών που αναμένονται από την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, με τις επίμαχες μετοχές, την Εθνικής και του Μυτιληναίου να βρίσκονται στο επίκεντρο. Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, υπάρχει θετικό κλίμα από τους αγοραστές που εισέρχονται σε αυτές τις μετοχές, με την επομένη των αλλαγών να διορθώνουν.

Θετικό momentum

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την Trader24, η διάσπαση που παρατηρείται στον τρέχοντα πλαγιοπτωτικό σχηματισμό δεν πείθει, τουλάχιστον στο μέτρο της θεωρίας, λόγω της προαναφερθείσας κατάστασης τζίρου, πάντως είναι βέβαιο ότι χτίζεται βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα θετικό momentum, με ζώνη υποδοχής τις 900. Και εφόσον η Fed δεν εκπλήξει αρνητικά με κάποια βαρυσήμαντη δήλωση στις προσδοκίες της για τη νομισματική της πολιτική, τόσο οι επενδυτές θα ξεθαρρεύουν.

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, ΔΕΗ και Alpha Bank σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετική είναι και η συμβολή των ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Quest, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική.

Ήπια πτωτικά οι ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, ΟΛΠ, Σαράντης, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών