Αποσύρθηκε το άρθρο 23 του κλιματικού νόμου που προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 τα νέα κτίρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας θα ασφαλίζονταν υποχρεωτικά ενώ η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα αποτελούσε προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου.
Η απόσυρση προέκυψε στο πλαίσιο βελτιωτικών αλλαγών στον εθνικό κλιματικό νόμο στις οποίες προχώρησε πριν την ψήφισή του η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας δεκτές ορισμένες ενστάσεις που είχαν εκφραστεί.
- Διαβάστε επίσης: Κλιματικός νόμος – Ασφαλιστικές δικλίδες ζητούν οι ασφαλιστές
Σημειώνεται ότι ως ζώνες υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται σε γεωγραφικές ζώνες υψηλής πιθανότητας πλημμύρας ή πλησίον δασικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Για τις αναδασώσεις
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποσύρθηκε το άρθρο 1 που προέβλεπε την υποχρεωτική εξαίρεση από την αναδάσωση των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες αλλά δεν έχουν κυρωθεί στους δασικούς χάρτες.
















![Τουρισμός: Η κρυμμένη υπεραξία των συνεδρίων, του αθλητισμού και του πολιτισμού [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/Athens-Marathon-2025.jpg)





![Ακίνητα: Σε τροχιά ανόδου οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/akinita26-4.jpg)
















