Στις 891 μονάδες παρέμεινε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς φάνηκε ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ώστε να μπορέσει να δοκιμάσει τις 900 μονάδες. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη μόλις 0,04%, στις 891,8 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στις 901,17 μονάδες.

Εθνική, Μυτιληναίος και τζίρος

Η εστίαση σήμερα ήταν τόσο στη μετοχή της Εθνικής, η οποία αν και ενδοσυνεδριακά υπεραπέδιδε, τελικά έκλεισε με κέρδη 1,67%. Είναι η μετοχή που αύριο θα έχει την τιμητική της σε εισροές από funds που ακολουθούν τους δείκτες του MSCI, όπως και αυτή του Μυτιληναίου. Η εστίαση ήταν και στον τζίρο σήμερα, ο οποίος παρέμεινε στα 78 εκατ. ευρώ, επηρεασμένος και αυτός από την αργία στις αμερικανικές αγορές (Memorial Day), με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ήταν λίγο χαμηλότερη σε όλες τις αγορές.

Οι υψηλές προσδοκίες

Πάντως, οι προσδοκίες για την ανάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων ήταν υψηλές τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει τα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, όταν και εντάθηκε η διολίσθηση του γενικού δείκτη. Ο δείκτης όμως πρέπει να ανακτήσει την περιοχή των 900-902 μονάδων, αν θέλει να αναιρέσει τις πιθανότητες για επιστροφή προς τις 865 μονάδες, καθώς η επιθετική βραχυπρόθεσμη κίνηση της απερχόμενης εβδομάδας, που έφερε και την ανοδική διάσπαση του πλαγιοπτωτικού σχηματισμού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η ζώνη των 900 μονάδων

Τεχνικά τώρα, η ζώνη των 900 μονάδων είναι σημαντική να ανακτηθεί από την αγορά εάν θέλουμε να επικρατήσουν και πάλι οι θετικές προοπτικές με στόχο τις 940 μονάδες σε πρώτη φάση. Στον FTSE 25, οι 2180-2190 μονάδες είναι ο κοντινός στόχος και μια αντίσταση που θα απαιτήσει σημαντικά κεφάλαια. Για τον τραπεζικό, οι 640 μονάδες είναι ο κοντινός στόχος.

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ και Coca Cola έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Jumbo, Motor Oil, Quest, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, μεγάλες ήταν οι πιέσεις στον Μυτιληναίο και την Aegean που έκλεισαν με απώλειες 2,51% και 2,30% αντίστοιχα, με τις Σαράντης, ΟΤΕ και Βιοχάλκο να κλείνουν με σημαντικές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών