Η Ελλάδα ξεχωρίζει εμφανώς σε έρευνα σχετικά με τους Ευρωπαίους οδηγούς και τη συμπεριφορά τους.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12.400 Ευρωπαίων για λογαριασμό της γαλλικής Vinci Autoroutes, η οποία διαχειρίζεται τους γαλλικούς αυτοκινητόδρομους, διεξήχθη από την εταιρεία
δημοσκοπήσεων Ipsos.

Συμμετείχαν τουλάχιστον 1.000 άτομα σε καθεμία από τις 11 χώρες, ερωτώμενοι για τις δικές τους οδηγικές συνήθειες και τις συνήθειες των άλλων οδηγών.

Πού βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες οδηγοί βρίσκονται στην κορυφή εκείνων με κακή συμπεριφορά αλλά και αρνητικά σχόλια για τους άλλους οδηγούς.

Ειδικότερα, είναι οι πιο επικριτικοί για τις οδηγικές συνήθειες άλλων οδηγών, με το 91% από αυτούς να χρησιμοποιεί αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τους Ευρωπαίους οδηγούς.

Επίσης, οι Έλληνες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους Ευρωπαίους οδηγούς που έχουν «απόλυτη συμπεριφορά» με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες αναφέρουν ότι βρίζουν, κορνάρουν, προσπέρασαν στη λάθος πλευρά του δρόμου ή πετάγονται από το αυτοκίνητό τους για να μιλήσουν σε
κάποιον άλλον οδηγό.

Και δεν σταματάμε εδώ

Οι Έλληνες οδηγοί είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσουν ουρά στον δρόμο και να γίνουν οι ενοχλητικοί οδηγοί που δεν αφήνουν τους άλλους να προσπεράσουν.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα είναι στην κορυφή της λίστας των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν, με το 77% να παραδέχεται ότι τηλεφωνεί ενώ οδηγεί και το 83% να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το smartphone του στο τιμόνι.

Πρωτιά στην επικίνδυνη οδήγηση

Η Ελλάδα σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην επικίνδυνη οδήγηση, με περίπου το ένα τρίτο των οδηγών να παραδέχεται συμπεριφορές όπως υπερβολική ταχύτητα, παράβλεψη κόκκινου φαναριού, μη επιβράδυνση για έργα στον δρόμο και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα