Μεγάλη αύξηση, κατά 240%, στα κέρδη προ φόρων και σημαντική βελτίωση EBITDA, κατά 86%, καταγράφει η Revoil για το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Αναλυτικότερα, το α’ τρίμηνο του 2022, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών κινήθηκε υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 στο οποίο είχε επιβληθεί lockdown ενώ και ο βαρύς φετινός χειμώνας βοήθησε στην άνοδο των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Με αυτά τα δεδομένα, για την εταιρεία το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από τη σημαντική άνοδο των επιμέρους μεγεθών της με τα κέρδη προ φόρων να κλείσουν στα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,82 εκατ. το 2021 καταγράφοντας αύξηση κατά 240%.

Που οφείλεται η αύξηση των κερδών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η εν λόγω αύξηση οφείλεται στη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων καυσίμων, στη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε η εταιρεία με τους προμηθευτές της, στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω αποπληρωμής δανείων καθώς και στην ωφέλεια από την αποτίμηση των αποθεμάτων σε υψηλότερες τιμές.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 4,17 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι 2,24 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο 86%.

Οι πωλήσεις έκλεισαν στα 232,13 εκατ. με άνοδο 57,9% και το μικτό κέρδος στα 8,15 εκατ. υψηλότερα κατά 39,32%.

Οι πωλούμενες ποσότητες καυσίμων

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Revoil ανήλθαν στα 206,41 εκατ. λίτρα, έναντι 181,4 εκατ. λίτρα το 2021, εμφανίζοντας άνοδο 13,8% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι βενζίνες έκλεισαν ανοδικά κατά 21,4%, το πετρέλαιο κίνησης 10,6%, το πετρέλαιο θέρμανσης 12,9%, το πετρέλαιο ναυτιλίας 8,8%, οι πωλήσεις μαζούτ κατά 23,1% ενώ αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις ασφάλτου.

Εκτίμηση για το υπόλοιπο της χρονιάς

Η εταιρεία εκτιμά ότι το πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς φαίνεται ότι θα συνεχιστεί λόγω και των ενθαρρυντικών μηνυμάτων της αγοράς σχετικά με την πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς μήνες. Στον αντίποδα οι σταθερά υψηλές τιμές πώλησης των καυσίμων, οι πληθωριστικές πιέσεις και το κύμα ακρίβειας, δημιουργούν προβληματισμό κυρίως για την περίοδο του τελευταίου τετραμήνου του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια