Μετά από ένα σερί πτωτικό ρεκόρ εννέα εβδομάδων, το Bitcoin ανέκαμψε τη Δευτέρα και συνεχίζει σήμερα την ανοδική του πορεία «βλέποντας» και πάλι τις 32.000 δολάρια.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές Μαρτίου.

Κατόπιν αυτού, ενισχύεται η ρητορική μεταξύ των αναλυτών ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει πιάσει πάτο, μετά την συντριβή των τελευταίων δύο μηνών, κατά την οποία χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Glassnode, η πρόσφατη πίεση πωλήσεων ενδέχεται να μειώνεται.

Η λύση για τη σύνταξη

Παρά τις έντονες διακυμάνσεις η αγορά κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να θεωρείται ελκυστική από πολλούς. Κι αν νομίζει κανείς ότι είναι απλώς «ένα παιχνίδι» μεταξύ νεαρών ατόμων θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Όπως δείχνουν έρευνες, περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες από ποτέ στρέφονται στα κρυπτονομίσματα για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της συνταξιοδότησής τους, παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η αγορά είναι ευάλωτη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης KuCoin, περίπου το 27% των Αμερικανών ηλικίας 18-60 ετών – περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι – κατείχαν ή διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα τους τελευταίους έξι μήνες.

Μεγαλύτερη αφοσίωση

Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι είναι πιο αφοσιωμένοι από τον γενικό πληθυσμό με το 28% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω να στοιχηματίζουν σε κρυπτονομίσματα ως μέρος των σχεδίων πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η δημοσκόπηση του KuCoin έρχεται μια εβδομάδα μετά από έρευνα της Fed σε 11.000 ενήλικες που διαπίστωσε ότι το 12% των Αμερικανών ασχολήθηκε με κρυπτονομίσματα ως επένδυση πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News