Με έναν ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο αποφάσισε να απαντήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Ίλον Μασκ, ότι έχει ένα «σούπερ άσχημο συναίσθημα» για τις οικονομικές προοπτικές και ότι θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην Tesla κατά 10%.

Ο Τζο Μπάινταν σχολιάζοντας την καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα είπε χαρακτηριστικά:

«Ενώ ο Ίλον Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της, συντριπτικά. Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι χιλιάδες εργαζόμενοι – συνδικαλιστικοί υπάλληλοι, θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest. Η πρώην Chrysler Corporation, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών. Λοιπόν, ξέρετε, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Η απάντηση του Μασκ

Για να λάβει την άμεση απάντηση από τον Μασκ μέσω twitter: «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε!»

Βουτιά στη μετοχή

Βουτιά 8% έκανε η μετοχή της Tesla λίγο αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ιλον Μασκ, να παγώσει τις προσλήψεις ή ακόμα και να προβεί σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10%.

Το CNBC έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό e-mail που απέστειλε ο Mασκ σε όλους τους υπαλλήλους της Tesla, με το οποίο σημειώνει:

«Η Tesla θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων της κατά 10% καθώς έχουμε υπεράριθμο προσωπικό σε πολλούς τομείς. Σημειώστε ότι αυτό δεν ισχύει για όσους εργάζονται στην παραγωγή αυτοκινήτων, μπαταριών ή εγκαθιστούν ηλιακά.»

Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, απαίτησε από όλους τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX να σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία και να δηλώσουν σε ποιο κεντρικό γραφείο της εταιρείας τους θα εργάζονται για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, η Tesla και οι θυγατρικές της απασχολούσαν 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο έως τα τέλη του 2021.

Απώλειες έως 25% φέτος για τη μετοχή

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικά οχήματα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 25% φέτος εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης πώλησης μετοχών στον τομέα της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή