Τη μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 10% προκρίνει ο επικεφαλής της Ίλον Μασκ, καθότι όπως είπε χαρακτηριστικά «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Ο επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ δήλωσε πως η εν λόγω εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη χθες, Πέμπτη, σε στελέχη και το οποίο επικαλείται το Reuters.

Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ αναφέρει: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Επιστροφή στο γραφείο

Ο Ίλον Μασκ είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους της εταιρείας να επιστρέψουν στο γραφείο ή να φύγουν, σύμφωνα με ένα email που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης και είδε το Reuters.

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», ανέφερε το email. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Δύο πηγές της Tesla επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του email που εξετάστηκε από το Reuters, ωστόσο η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ένας από τους followers του Μασκ στο Twitter δημοσίευσε ένα άλλο email που προφανώς έστειλε ο Μασκ σε στελέχη ζητώντας τους να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή να «αποχωρήσουν από την Tesla».

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας αντιστέκονται στις προσπάθειες να τους πείσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της Tesla, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τον Μάιο του 2020, ο Μασκ άνοιξε ξανά ένα εργοστάσιο της Tesla στο Φρεμόντ, αψηφώντας τα μέτρα περιορισμού της κομητείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η προφητεία του Ντάιμον

Πάντως, ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που έχει κακό προαίσθημα για την οικονομία και προετοιμάζει την εταιρεία του για δύσκολες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ανακοίνωσε χθες επίσης ότι προετοιμάζει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για έναν «οικονομικό τυφώνα» και συμβουλεύει τους επενδυτές να κάνουν το ίδιο.

«Ξέρετε, είπα ότι υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας, αλλά θα το αλλάξω… είναι τυφώνας», είπε ο Ντάιμον μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Αν και οι συνθήκες φαίνονται «καλές» αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει αν ο τυφώνας είναι «μικρός ή υπερθύελλα Σάντι», πρόσθεσε.

«Η JPMorgan προετοιμάζεται και θα είμαστε πολύ συντηρητικοί με τον ισολογισμό μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή