Οικονομική στήριξη ύψους 130 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει  η Παγκόσμια Τράπεζα στις Νήσους Σολομώντα μέσα στον Ιούνιο.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει 89 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των υποδομών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Honiara, και για βελτιώσεις σε τέσσερις γέφυρες, ανέφερε η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Γιατί επεκτείνει την επιρροή της στον Νότιο Ειρηνικό

Η χρηματοδότηση για άλλα τρία έργα αξίας περίπου 41 εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Η παροχή αξιόπιστων, ανθεκτικών στο κλίμα μεταφορικών συνδέσεων είναι μια μεγάλη πρόκληση στα Νησιά Σολομώντα», δήλωσε η Annette Leith, Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα Νησιά Σολομώντα και το Βανουάτου.

«Αυτό το νέο έργο θα αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα στις υποδομές αεροπορικών μεταφορών», είπε.

Ας σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στα Νησιά του Σολομώντα μετά την υπογραφή συμφώνου ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Το σύμφωνο είναι μια σημαντική κίνηση στο πλαίσιο της αύξησης της επιρροής της Κίνας στον πλούσιο σε πόρους Ειρηνικό και ήταν η συνέχεια της χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομής στις νήσους Σολομώντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ