Αποθήκες υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζει η Walmart έχοντας ως στόχο την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για πιο έγκαιρη παράδοση των αποστολών στους πελάτες της και κατ’ επέκταση για ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση της διαδικτυακής δραστηριότητάς της.

Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει τέσσερα νέα κέντρα διανομής που θα χρησιμοποιούν αυτοματισμούς για να συσκευάζουν και να αποστέλλουν τις online παραγγελίες πιο άμεσα, με το πρώτο από αυτά τα κέντρα να έχει επιλεχθεί να ανοίξει το καλοκαίρι στο Ιλινόις. Για τους πελάτες, οι νέες αποθήκες θα σημαίνουν ότι η παράδοση μέσα σε δύο ημέρες το πολύ θα είναι γεγονός για είδη όπως δημητριακά και μπλουζάκια.

Ανταγωνισμός με Amazon

Η απόφαση της Walmart έρχεται στον απόηχο της έντασης του ανταγωνισμού με τον διαδικτυακό γίγαντα του λιανεμπορίου Amazon, που πλέον έχει δώσει τη δυνατότητα στους Prime πελάτες της να παραγγέλνουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων με ημερομηνία παράδοσης την επόμενη ημέρα.

Με περισσότερες από τις πωλήσεις της Walmart να προέρχονται από τον ιστότοπό της τα τελευταία χρόνια, διαθέτει ήδη 31 εγκαταστάσεις που προετοιμάζουν διαδικτυακές παραγγελίες. Περισσότερα από 3.500 από τα καταστήματά της, ή περίπου το 75% των τοποθεσιών της, εκτελούν επίσης διαδικτυακές παραγγελίες.

Αλλά στα υπάρχοντα κέντρα διανομής της Walmart, οι εργαζόμενοι μπορεί να περπατούν έως και 14 χιλιόμετρα την ημέρα για να βρουν τα ζητούμενα αντικείμενα από τα ράφια και να τα μεταφέρουν στους συσκευασίας, δήλωσε ο Μάικλ Πρινς, αντιπρόεδρος καινοτομίας και αυτοματισμού της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Αυτό δεν θα είναι απαραίτητο στις νέες αποθήκες, όπου ένα αυτοματοποιημένο σύστημα θα ανακτά αντικείμενα από έναν εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης και θα τα μεταφέρει σε μια περιοχή όπου ένας υπάλληλος θα τα συσκευάζει σε ένα κουτί, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις μετρήσεις της παραγγελίας. Η Walmart δοκίμασε την ιδέα σε ένα κέντρο στο Πέντρικταουν του Νιου Τζέρσεϊ.

Αυτοματοποίηση παντού

Η Amazon, η Kroger και άλλοι κολοσσοί του λιανεμπορίου έχουν επίσης αξιοποιήσει την αυτοματοποίηση για να επεκτείνουν τη χωρητικότητα και την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των παραγγελιών τους. Πριν από μια δεκαετία, η Amazon εξαγόρασε την Kiva Systems, η οποία δημιούργησε τροχοφόρα ρομπότ για τις αποθήκες της. Έχει δοκιμάσει ρομπότ για να μειώσει τις επίπονες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους και τον Απρίλιο ίδρυσε ταμείο με κεφάλαιο ύψος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για επενδύσεις σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πέρυσι, η Kroger άρχισε να ανοίγει γιγάντιες αποθήκες που λειτουργούν με ρομπότ στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μιας συνεργασίας με το βρετανικό διαδικτυακό παντοπωλείο Ocado.

Αρχή στο Ιλινόις

Το πρώτο νέο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής της Walmart θα ανοίξει στο Joliet του Ιλινόις, περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγο, και θα εξυπηρετεί πελάτες στο Ιλινόις, την Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία στο McCordsville της Ιντιάνα, το Λάνκαστερ του Τέξας και το Greencastle της Πενσυλβάνια τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Walmart ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσλάβει 4.000 άτομα για να εργαστούν στις νέες εγκαταστάσεις. Η τρέχουσα αρχική αμοιβή στις υπάρχουσες αποθήκες είναι 16 έως 28 δολάρια την ώρα και οι μισθοί στις νέες θα είναι στο υψηλότερο όριο αυτού του εύρους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό το κόστους κατασκευής των κέντρων αυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή