Κρίσιμη θεωρείται η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας για τον τεχνολογικό χρηματιστηριακό δείκτη NASDAQ 100, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φόβο να μην καταφέρει να κατοχυρώσει το επίπεδο των 12.900 μονάδων, που συνιστά μια ύπουλη αντίσταση εν είδει επιβεβαίωσης της εισόδου του δείκτη σε ζώνη υπερπώλησης, μετά και την προ εβδομάδων απώλεια των 13.000.

Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου το γεγονός πως οι αμερικάνοι μόλις και κατάφεραν να σταματήσουν το σερί πτωτικών εβδομάδων Απριλίου-Μαϊου, με τον υπό εξέταση δείκτη να …σταματάει στις 7 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, την ίδια ώρα που ο έτερος βιομηχανικός 30 Dow Jones έπιασε τις 8, ένα ρεκόρ που θύμισε το αντίστοιχο του 1929.

Το σήμα short του 100άρη από τις 12.780, με στοπ πάνω από 13.550 σε ημερήσιο κλείσιμο, είναι εν ισχύ, με το εν λόγω σημείο να δοκιμάστηκε 3 φορές πριν την πτωτική συνέχιση του δεύτερου μισού του Μαΐου.

Και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί αν η σημερινή συνεδρίαση δει κάτω από 12.710, καθώς έτσι θα χαθούν όλα τα κέρδη μιας φαινομενικά θετικής εβδομάδας, και παράλληλα με τα ευρήματα όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, θα επακολουθήσει ανατροφοδότηση της πτωτικότητας με απρόβλεπτες συνέπειες και πιθανότητα προσέγγισης των 11.400, που συνιστούν και τα τοπικά χαμηλά από τα τέλη του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News