Η Check Point Research (CPR) κατέγραψε μια κρίσιμη ευπάθεια ασφαλείας στο smartphone τσιπ της UNISOC, το οποίο είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία μέσω κινητoύ στο 11% των συσκευών παγκοσμίως.

Σε περίπτωση μη επιδιόρθωσης, ένας εισβολέας θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί για να εξουδετερώσει ή να μπλοκάρει την επικοινωνία.

Οι κίνδυνοι

Η έρευνα της CPR σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το μόντεμ UNISOC ελέγχεται μέσω αντίστροφης μηχανικής και ερευνάται για ευπάθειες. Η CPR σάρωσε τους χειριστές μηνυμάτων NAS μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και βρήκε μια ευπάθεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή της ραδιοεπικοινωνίας της συσκευής.

Ένας χάκερ ή μια στρατιωτική μονάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί μια τέτοια ευπάθεια για να εξουδετερώσει τις επικοινωνίες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η επίλυση του προβλήματος

Η CPR αποκάλυψε αυτά τα ευρήματα στην UNISOC τον Μάιο του 2022, η οποία αναγνώρισε την ευπάθεια, δίνοντάς της βαθμολογία 9,4 (κρίσιμη). Η UNISOC έχει έκτοτε εκδώσει την επιδιόρθωση CVE-2022-20210. Η Google δήλωσε ότι η διόρθωση θα δημοσιευθεί στο επερχόμενο δελτίο ασφαλείας του Android.

Η Check Point προτρέπει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να ενημερώνουν πάντα το λειτουργικό σύστημα του κινητού τους τηλεφώνου στο τελευταίο διαθέσιμο λογισμικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία