Η Xiaomi, κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το γερμανικό, εμβληματικό brand στο χώρο της φωτογραφίας, Leica Camera.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών αφορά τον τομέα των φωτογραφικών ικανοτήτων των high end συσκευών smartphone της Xiaomi, τα οποία πλέον θα «φοράνε» τεχνολογίες και οπτικά μέρη προερχόμενα από τη Leica.

Τον Ιούλιο το πρώτο δείγμα της συνεργασίας

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το πρώτο smartphone που θα είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας πρόκειται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για την επόμενη ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας, το επερχόμενο Xiaomi 12 Ultra, το οποίο επίσης θα εξοπλίζεται με τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά οι κορυφαίες συσκευές της Xiaomi (όπως και των υπόλοιπων κατασκευαστών) ενσωματώνουν κορυφαίες φωτογραφικές ικανότητες. Το προγενέστερο Xiaomi 11 Ultra διαθέτει τριπλή κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 50 Megapixel, ευρυγώνιο φακό 48 Megapixel και τηλεφακό 48 Megapixel.

Στελέχη των δύο εταιρειών μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας

Το παρελθόν της Leica με τη Huawei

Η Leica έχει παρελθόν στην ενσωμάτωση προηγμένων φακών και τεχνολογιών σε smartphone αφού συνεργαζόταν στο συγκεκριμένο τομέα με την επίσης κινεζική Huawei. Η μεταξύ τους συνεργασία είχε ξεκινήσει το 2016 με το Huawei P9 και περιελάμβανε ναυρχίδες με εξαιρετικές φωτογραφικές ικανότητες.

Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα προέκυψαν οι αμερικανικές εμπορικές κυρώσεις που δεν επέτρεπαν στη Huawei να ενσωματώσει στις συσκευές της αμερικανικά εξαρτήματα, τεχνολογίες και λογισμικό.

Μοιραία, οι δρόμοι των δύο εταιρειών «χώρισαν» με το Huawei P50 να είναι το τελευταίο μοντέλο που διέθετε τεχνολογίες της Leica στο σύστημα καμερών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
iPhone: Γίνεται 15 ετών. Να πώς άλλαξε τη ζωή μας!
Partners |

15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Στις 29 Ιουνίου 2007, το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των iPhοne την τελευταία μιάμιση δεκαετία – μεταξύ των οποίων οι πιο ευκρινείς κάμερες και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- κατέστησαν δύσκολο το να μην ασχολούμαστε με αυτόν τον διάσημο «υπολογιστή τσέπης».