
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην ‘Ανω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού.
Εικόνες απο τα σπιτια μας #πυρκαγιά #Γλυφαδα #ανωγλυφαδα pic.twitter.com/Uk8cunjABy
— Χρήστος Αγγουράς (@chrisproddd) June 4, 2022
Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Από σταθμό του ΔΕΔΔΗΗΕ ξεκίνησε τούτο δω το «θαύμα» #φωτια
Δηλαδή αν δεν τους τα σκάσουμε,ζωντανούς έχουν σκοπό να μας κάψουν
«Το πιο οικονομικό ρεύμα,είναι αυτό που πληρώνεις νεκρός»😂😂🖐#Υμηττος #Γλυφαδα #φωτιες pic.twitter.com/WdnUZ5pXvo— Assassinela Casassa (@BeatKido) June 4, 2022
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ και η πυρκαγιά επεκτείνεται προς το Πανόραμα της Βούλας, όπου γίνεται αγώνας να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα.
Aυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς με το Πυροσβεστικό Σώμα να δίνει συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. Συνδρομή εθελοντές πυρ/στες & ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2022
Εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα σπίτια, ωστόσο έγινε η εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά.
Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται η εικόνα ότι τα πρώτα σπίτια στην Ανω Βούλα ήδη παραδίδονται στην καταστροφική μανία της φωτιάς.
Καίγονται τα πρώτα σπίτια στο πανόραμα της Βουλας.
Via photo Nikos Christofakis fb #Πυρκαγια #φωτια #γλυφαδα #βουλα pic.twitter.com/Gl1PmloYtU
— Sickάτη (@arrostifarfalli) June 4, 2022
Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.
Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.
Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια