Το Bitcoin (BTC) και οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια από τον αγροτικό τομέα της χώρας, υποστηρίζει το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας, την ώρα που οι βουλευτές πρόκειται να ψηφίσουν νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους διεθνείς traders να πληρώνουν για αγαθά σε crypto .

Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Vasily Shpak ισχυρίστηκε ότι πάνω από το 2% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στη Ρωσία χρησιμοποιείται τώρα για την τροφοδοσία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

«Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από το να αναγνωρίσουμε την εξόρυξη ως μια μορφή βιομηχανίας. […] Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Η εξόρυξη πρέπει να αναγνωρίζεται, να ρυθμίζεται και να ταξινομείται ως βιομηχανική δραστηριότητα».

Το υπουργείο επιμένει να αναγνωρίζει, να νομιμοποιεί και να φορολογεί την εξόρυξη κρυπτογράφησης εδώ και μήνες – και ευνοεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι εξορύκτες θα αναγκάζονται να εγγραφούν σε ένα κεντρικό διοικητικό όργανο.

Αλλά η Κεντρική Τράπεζα παραμένει ένα τεράστιο εμπόδιο, καθώς επιθυμεί να απαγορεύσει την εξόρυξη – και όλες τις μορφές συναλλαγών και ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News