Η Γαλλία βρίσκεται σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αντικατάσταση των ρωσικών αγορών πετρελαίου, οι οποίες θα σταματήσουν μετά την επιβολή της απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό αργό, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Υπάρχουν συζητήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική λύση στο ρωσικό πετρέλαιο», δήλωσε ο Λεμέρ στο ραδιόφωνο Europe 1.

Πετρέλαιο

Η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει την αγορά, εισαγωγή ή μεταφορά αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ. Η σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου θα διαρκέσει από 6 μήνες για το αργό πετρέλαιο έως 8 μήνες για άλλα προϊόντα διύλισης πετρελαίου.

Προβλέπεται προσωρινή εξαίρεση για εισαγωγές αργού πετρελαίου μέσω αγωγών σε εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, πλήττονται από ειδική εξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες και δεν έχουν βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές.

Επιπλέον, η Βουλγαρία και η Κροατία θα επωφεληθούν επίσης από προσωρινές παρεκκλίσεις σχετικά με τις εισαγωγές πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ