Είναι από τα γνωστότερα τραγούδια που ακούμε κάθε Χριστούγεννα και μια μουσική μελωδία που συνεχίζει να αποφέρει νέα κέρδη στην… τσέπη της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ. Όμως, 28 χρόνια από την κυκλοφορία του «All I Want for Christmas is You», το κομμάτι βάζει σε μπελάδες την 53χρονη σήμερα τραγουδίστρια.

Ο λόγος είναι πως ο τραγουδοποιός Άντι Στόουν κατέθεσε αγωγή κατά της Κάρεϊ, όπως και κατά του συνδημιουργού του κομματιού Γουόλτερ Αφανάσιεφ για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν να κάνουν με το θρυλικό τραγούδι. Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Λουιζιάνα.

Ο Στόουν υποστηρίζει πως έγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι με τον ίδιο τίτλο, πριν η Κάρεϊ κυκλοφορήσει το δικό της κομμάτι. Κατηγορεί, λοιπόν, την Κάρεϊ και τον Αφανάσιεφ πως εν γνώσει τους και εσκεμμένα διεξήγαγαν μια καμπάνια για την απαξίωση του τραγουδιού του Στόουν και πως θέλησαν συνάμα να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα και το μοναδικό στυλ του τραγουδιού. Για το λόγο αυτό διεκδικεί αποζημίωση ύψους 20 εκατ. δολαρίων

Το «All I Want for Christmas Is You» περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Merry Christmas», το οποίο κυκλοφόρησε από την Columbia Records την 1η Νοεμβρίου του 1994.

Το «Merry Christmas» έγινε το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στις ΗΠΑ, με πάνω από 15 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Το δε, τραγούδι «All I Want for Christmas is You» έχει φτάσει επανειλημμένα στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες και φαίνεται να έχει αποφέρει στην Κάρεϊ πάνω από 60 εκατ. δολάρια από τα πνευματικά δικαιώματα, όλα αυτά τα χρόνια.

Στην αυτοβιογραφία της που η ίδια η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε, το 2020, περιλαμβάνονταν αναφορές για το πώς δημιουργήθηκε το θρυλικό τραγούδι. Στο βιβλίο αποκαλύπτεται μάλιστα πως η έμπνευση για το τραγούδι δεν ήταν αρχικά από τη γιορτή των Χριστουγέννων, αν και κατέληξε να προσαρμοστεί στο κλίμα των ημερών και να συμπεριληφθεί στο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Κάρεϊ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus