Θεαματική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε η Motor Oil, ως απόρροια της ανόδου των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου αλλά και της διαχείρισης που ακολούθησε η διοίκηση του ομίλου απέναντι στα κόστη και τις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη τα έσοδα του ομίλου ανέβηκαν κατά 73% στα 3,2 δις. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθα στα 318 εκ. ευρώ από 129 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Τα καθαρά κέρδη υπερτιπλασιάστηκαν στα 197 από 65 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Για την ίδια περίοδο τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 189 από 80 εκ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 97 από 28 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι πωλήσεις προϊόντων της Motor Oil ήταν υψηλότερες στο πρώτο τρίμηνο του 2022 στους 3,3 εκ. τόνους έναντι 3,2 εκ. τόνους το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η διοίκηση του ομίλου θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,90 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σημειωτέον ότι τα 0,20 ευρώ έχουν διατεθεί ως προμέρισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια