Eπιστροφή στις πρώτες 50 θέσεις των χωρών που κινούνται ταχύτερα στο μέτωπο των οικοσυστημάτων startup για την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση Startup Blink Global Ecosystem Report της StartupBlink για το 2022. Η Ελλάδα ανέβηκε έξι θέσεις, φθάνοντας στην 48η παγκοσμίως και την 5η στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και αντιστρέφοντας το αρνητικό περσινό μομέντουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανοδική πορεία συνεχίζεται, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί στην επόμενη έκθεση του φορέα.

Η άνοδος

Η άνοδος της Ελλάδας στον δείκτη οφείλεται κυρίως στο οικοσύστημα startup της Αθήνας, το οποίο ανεβαίνει και αυτό με τη σειρά του. Ειδικότερα, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα 100 κορυφαία οικοσυστήματα στον τομέα της αναψυχής, στην 51η θέση. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας υπογράμμισε πως η StartupBlinkg έχει αποτελέσει μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών όσον αφορά τα οικοσυστήματα startup σε όλο τον κόσμο και την επίδοσή τους, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά με τη StartupBlinkg παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Ικανοποίηση

Δήλωσε ικανοποιημένος για τη βελτίωση της κατάταξης του ελληνικού οικοσυστήματος startup όσον αφορά την ποσότητα, την ποιότητα και τον αντίκτυπο των οικοσυστήματων και προσέθεσε πως τα τελευταία δύο χρόνια, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δημιούργησε το «Elevate Greece», το οποίο αξιολογεί, παρακολουθεί, στηρίζει και προωθεί τα ελληνικά startup με διάφορους τρόπους. Η έκθεση της StartupBlink χαρτογραφεί και αξιολογεί startup οικοσυστήματα 1.000 πόλεων σε 100 χώρες ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups