Πολλές γυναίκες πλέον παίρνουν την απόφαση να εξερευνήσουν τον κόσμο μόνες.

Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις ένα τέτοιο ταξίδι.

Ποια είναι τα σημεία του πλανήτη που σύμφωνα με τις στατιστικές είναι πιο ασφαλή για εκείνες;

Μόντρεαλ, Καναδάς

Το Μόντρεαλ, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον Καναδά είναι ιδιαίτερα ασφαλής καθώς έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αύξησης της εγκληματικότητας στη χώρα.

Οι πλατείες και οι δρόμοι τα βράδια είναι φωτισμένα επαρκώς και υπάρχει αστυνόμευση.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα

Το συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη έχει χαμηλό κόστος ταξιδιού για solo ταξιδιώτες, παρέχει την αίσθηση ασφάλειας που νιώθουν οι γυναίκες όταν περπατούν μόνες το βράδυ, αλλά και την κατάλληλη γραφειοκρατική υποδομή σε περίπτωση παραπόνων.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Μία πανέμορφη, ήσυχη και ασφαλής πόλη. Οι άνθρωποι φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Μια καταπράσινη πόλη για διακοπές νέων πολλά μουσεία, γκαλερί, θέατρα, κινηματογράφους, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες και πολύ διασκέδαση.

Οτάβα, Καναδάς

Κτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Οττάβα, που ρέει στα όρια των επαρχιών του Κεμπέκ και του Οντάριο. Μια πόλη αρκετά οργανωμένη με υπηρεσίες για ταξιδιώτες, πολύ καλή συγκοινωνία καθόλη τη διάρκεια μέρας και νύχτας και πολλές επιλογές για να περάσει κάποιος οργανωμένα τις  μέρες του ταξιδιού του.

Έντμοντον, Καναδάς

Το Έντμοντον είναι χτισμένο σε υψόμετρο 670 μέτρα στο μέσο ενός πολύ εύφορου οροπεδίου με θέα τα Βραχώδη όρη προς τα δυτικά.

Αν και είναι μια πόλη με multi ethnic κόσμο νιώθεις πολύ όμορφα και άνετα εξαιτίας των πολύ φιλικών κατοίκων.

Βιέννη, Αυστρία

Η όμορφη πόλη της Αυστρίας που νιώσεις άνετα από το πρώτο λεπτό που θα την επισκεφθείς.

Η ζωή είναι την ημέρα καθώς το 90% των καταστημάτων παρέμεινε κλειστό τα βράδια.

Λιντς, Αυστρία

Ο μεγάλος συνδυασμός των ιστορικών κτιρίων, η εκπληκτική αρχιτεκτονική, οι τεράστιες εκτάσεις του πράσινου χώρου και οι σύγχρονες καινοτομίες σημαίνουν ότι το Λιντς έχει πολλά να προσφέρει με τέτοιες υψηλού επιπέδου αυστριακές πόλεις όπως η Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ.

Από το 2014 το Linz αποτελεί μέρος του δικτύου Creative Cities της UNESCO και αυτό είναι εμφανές με τη λαμπρή σειρά μουσείων που μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ.

Βόλτες γύρω από το ποτάμι και ηρεμία.

Λοτζ, Πολωνία

Η Λοτζ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας χτισμένη στη καρδιά της χώρας, εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό της στυλ είναι μια έκπληξη για τον επισκέπτη!

Τα αριστοκρατικά αρχοντικά και οι ατμοσφαιρικές συνοικίες γοητεύουν ενώ τα ιστορικά μνημεία στέκουν αγέρωχα για να “ζωντανεύουν” και να θυμίζουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης.

Μια ήσυχη πόλη που θα σας εντυπωσιάσει.

Κάλγκαρι, Καναδάς

Το Κάλγκαρι είναι μία από αυτές τις καμπανικές πόλεις που προσφέρει στους επισκέπτες του εμπειρίες που δεν θα έχουν αλλού.

Είναι τόσο πολυπολιτισμικό όσο οι μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, με 120 διαφορετικές γλώσσες εδώ!

Οι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι της πόλης και η χαλαρή ατμόσφαιρα της δίνουν το ψευδώνυμο «Cow Town», με έναν ατελείωτο αριθμό δραστηριοτήτων που θα σας ενθουσιάσουν.

 Άγκρα Ινδίας 

Η πόλη με τα φθηνότερα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου για solo ταξιδιώτες.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ινδίας, η πόλη της Άγκρα ξεχωρίζει χάρη στην ιστορική και εμβληματική της όψη, η οποία μέσα από τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα και τα ιδιαίτερα αξιοθέατα της, θα γοητεύσει όποιον την επισκεφθεί.

Η πρώτη στάση σας κατα την διάρκεια αυτού του ταξιδιού δεν θα πρέπει να είναι άλλη από το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ.

Το μεγαλοπρεπές αυτό κομψοτέχνημα, το οποίο θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, σας καλεί να θαυμάσετε από κοντά την κομψότητα του και να γνωρίσετε την ιδιαίτερη ιστορία του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός