Με ανοδικές τάσεις πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με φόντο τη αναμενόμενης ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα η οποία επιστρέφει στην κανονικότητα μετά από το εκτεταμένο μεγάλης διάρκειας lockdown, αλλά και των αμφιβολιών ότι η αύξηση της παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 76 σεντς, ή 0,6%, στα 120,27 δολάρια βαρέλι στις 07:13 GMT.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 83 σεντς, ή 0,7%, στα 119,33 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει χθες Δευτέρα στο υψηλό τριών μηνών των 120,99 δολαρίων.

«Θα μπορούσαμε να δούμε μια αύξηση της ζήτησης καυσίμων καθώς τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της Κίνας και τα λιμάνια επαναλειτουργούν σε συνθήκες κανονικότητας» σχολίασε στη Reuters η Tina Teng, αναλύτρια της CMC Markets.

Σαουδική Αραβία

Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία, αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του Ιουλίου (OSP) για τη ναυαρχίδα του αραβικού ελαφρού αργού στην Ασία κατά 2,10 δολάρια από τον Ιούνιο σε 6,50 δολάρια, οριακά στο υψηλότερο όλων των εποχών που καταγράφηκε τον Μάιο.

ΟΠΕΚ+

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν να ενισχύσουν την παραγωγή για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα, ήτοι 50% περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Ο αυξημένος στόχος αφορά όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ+, ωστόσο πολλές χώρες έχουν περιορισμένα περιθώρια αύξησης της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας η οποία έχει μπει στο στόχαστρο των κυρώσεων από τη Δύση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές