Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) υπέγραψαν η LR και η Samsung Heavy Industries (SHI) για την ανάπτυξη ενός έτοιμου προς εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος πλοήγησης στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας και της αυξανόμενης ζήτησης για λειτουργικά οφέλη από αυξημένη αυτονομία.

Το SAS (Samsung Autonomous Ship) είναι ένα αυτόνομο σύστημα πλοήγησης που ενσωματώνει τον υπάρχοντα εξοπλισμό πλοήγησης, όπως το ECDIS με TCS (Track Control System), RADAR, CONNING και το τηλεκατευθυνόμενο BMS, με το νέο σύστημα SVISION της SHI, που χρησιμοποιεί τεχνολογία για την εξάλειψη του ανθρώπινου λάθους, το οποίο είναι αιτία για την πλειοψηφία των ναυτικών ατυχημάτων.

Το SAS μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε ένα σύστημα πλοίων δίπλα σε άλλο λογισμικό και αξιολογεί τους κινδύνους σύγκρουσης γύρω από ένα σκάφος, ενώ ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα ενός πλοίου για την αποφυγή αντικειμένων.

Πιστοποίηση του SHI’s SAS με το σύστημα SVISION

Μαζί με το MOU, η LR θα πιστοποιήσει το SHI’s SAS με το νέο σύστημα SVISION που χρησιμοποιείται ως μέρος του σχεδιασμού του αυτόνομου συστήματος. Το SVESSEL CBM (Συντήρηση Βάσει Συνθηκών) της SHI, το οποίο εκτελεί αυτόματα εργασίες μέτρησης και διάγνωσης σε πλοία, θα πιστοποιηθεί επίσης ως μέρος του Joint Development Project. Αυτό θα υποστηρίξει τη συντήρηση παρέχοντας απομακρυσμένη ανίχνευση σφαλμάτων του μηχανήματος.

Ο ρόλος της LR ως μέρους του MOU θα είναι να εκτελεί συνεργατικές μελέτες για αυτόνομα συστήματα στην αυτονομία πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών ανάθεσης, κατευθυντήριων γραμμών για αυτόνομα συστήματα, επαλήθευσης και επικύρωσης. Αυτό θα υποστηρίξει τη Samsung Heavy Industries στην επιτυχή ανάπτυξη και εφαρμογή του αυτόνομου συστήματος της.

Πιστοποίηση ψηφιοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικού ημερολογίου

Επίσης, στη διάρκεια της διοργάνωσης Ποσειδώνια 2022, η LR ανακοίνωσε την πιστοποίηση του ψηφιοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικού ημερολογίου SHI SVESSEL eLogbook,  αντικαθιστώντας τα χάρτινα αρχεία καταγραφής πλοήγησης με αυτοματοποιημένη εισαγωγή δεδομένων του ταξιδιού, μαζί με μια Statement of Fact για τη λύση SVESSEL® CII της SHI που διαθέτει παρακολούθηση και αναφορά σε πραγματικό χρόνο του CII ως απάντηση στους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)  για τα αέρια του θερμοκηπίου.

Η πιστοποίηση απονεμήθηκε σήμερα 7 Ιουνίου 2022 στα Ποσειδώνια 2022, παρουσία του Jin-Taek Jung, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της SHI και του Nick Brown, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου LR.

Δηλώσεις

Ο Nick Brown, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LR, δήλωσε σχετικά: «Η ηγεσία του μετασχηματισμού του κλάδου μας ξεκινά με συνεργασίες όπως αυτή που υποστηρίζουν την αυξανόμενη ζήτηση για λειτουργικά οφέλη, όπως βελτιωμένη απόδοση, μειωμένο φόρτο εργασίας για το πλήρωμα και υψηλότερη απόδοση ασφάλειας μέσω αυξημένης αυτονομίας. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung Heavy Industries για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της αυτόνομης ικανότητάς τους».

Ο Jin-Taek Jung, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Shipbuilding Sales Engineering Team, της SHI, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Lloyd’s Register για την ανάπτυξη των Autonomous Ready Technologies. Αυτή η μακρόχρονη και καλή συνεργασία από τον πρώιμο ψηφιακό μετασχηματισμό στην αυτόνομη έτοιμη τεχνολογία είναι συγκεκριμένη και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κλειδί για την εξέλιξη των ναυτιλιακών βιομηχανιών».

Η πιστοποίηση απονεμήθηκε στις 7 Ιουνίου 2022 στα Posidonia στην Αθήνα, παρουσία του Jin-Taek Jung, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της SHI και του Nick Brown, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου LR.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις