Μικρή υποχώρηση σημειώνουν σήμερα Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλά στα οποία διαμορφώθηκαν χθες, πάνω από τα 123 δολάρια το βαρέλι.

Και αυτό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εκ νέου σε περιοχές της Σαγκάης, τα οποία επισκιάζουν τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Αύγουστο υποχώρησαν 15 σεντς, ή 0,1%, στα 123,43 δολάρια το βαρέλι στις 09:30 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό για τον Ιούλιο διαμορφωνόταν στα 121,91 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 20 σεντς ή 0,2%.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Οι τιμές δεν έχουν φθάσει στην κορύφωσή τους

Και τα δύο συμβόλαια αναφοράς έκλεισαν την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου, στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2008.

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο σημείωσαν άλμα 16,9% από πέρυσι, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την Covid επέτρεψε σε ορισμένα εργοστάσια να επανεκκινήσουν. Πρόκειται για την ταχύτερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και υπερδιπλάσια από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, για τους επενδυτές έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα η είδηση ότι μια περιοχή της Σαγκάης μπήκε σήμερα σε lockdown.

Στο μεταξύ, η αιχμή της καλοκαιρινής ζήτησης για βενζίνη στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει όπως φαίνεται να παρέχει στήριξη στις τιμές του πετρελαίου. Εξάλλου, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σημείωσαν πτώση ρεκόρ στα στρατηγικά αποθέματα αργού, παρόλο που τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο να δούμε σημαντική πτώση τους επόμενους μήνες, με την αγορά βενζίνης να είναι πιθανό να σφίξει περισσότερο καθώς προχωράμε βαθύτερα στην περίοδο οδήγησης», δήλωσε στο Reuters ο Warren Patterson, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της ING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές