Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις εκτιμήσεις για την πιθανή διολίσθηση της οικονομίας σε υφεσιακά εδάφη να αυξάνουν τις πιέσεις σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως και η νέα άνοδος του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πάνω από το 3%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,94% στις 32.271 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,38% στις 4.017 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,75% στις 11.754 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, τη χειρότερη επίδοση είχαν οι τίτλοι του τομέα της ψυχαγωγίας, με την Las Vegas Sands να χάνει 4,5% και την Caesars Entertainment να υποχωρεί κατά 2,9%.  Επίσης, αρνητικά έκλεισε η Meta Platforms, καθώς έχασε 4% με την Amazon να υποχωρεί κατά 2,3%.

Φόβοι για ύφεση

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης την “υγεία” της οικονομίας των ΗΠΑ, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να αναμένεται να δημοσιευτούν αύριο, Παρασκευή. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς εκτινάχθηκαν πάνω από το 3,05%.

Σύμφωνα με τον Tom Lee της Fundstrat η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης της οικονομίας από την πολιτικής της Federal Reserve αυξάνεται και οι μετοχές έχουν αρχίσει να αποτιμούν «σχεδόν μια πλήρη ύφεση». «Πιστεύω ότι έρχεται μια σειρά από αυξήσεις, αλλά στην πραγματικότητα ότι η Fed είναι πιο επιθετική από τις προσδοκίες είναι αυτό που ανησυχεί τις αγορές», είπε.

Την ίδια ώρα, ο Andrew Slimmon, της Morgan Stanley, ανέφερε ότι οι αγορές θα ολοκληρώσουν τη χρονιά υψηλότερα από εδώ, αλλά θα μπορούσαν να έχουν μια δύσκολη περίοδο το καλοκαίρι.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 27.000 την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας και πάλι σε υψηλά πέντε μηνών, στις 229.000. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας θα διαμορφώνονταν στις 195.000 το επταήμερο που έληξε στις 4 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]