Σε νέες τεχνικές περιπέτειες μπήκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά την ομιλία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο. Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,80% στις 886,64 μονάδες, με τον τζίρο στα 60 εκατ. ευρώ.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το ΧΑ ακολουθούσε μια πλάγια πορεία με μικρές διακυμάνσεις, τελικά το κλείσιμο ήταν άκρως απογοητευτικό, καθώς χάθηκε και πάλι ο εκθετικός μέσος όρος των 200 ημερών. Άλλωστε, σε τεχνικό επίπεδο η χθεσινή συνεδρίαση είχε δώσε σήμα short βραχυπρόθεσμα, καθώς τα υψηλά ημέρας στις 896 μονάδες ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την προχθεσινή πτωτική διάσπαση του απερχόμενου ανοδικού momentum.

Προβληματίζει ο τραπεζικός κλάδος

Έτσι, ό,τι χτίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα χάθηκε σε αυτήν, με τον τραπεζικό κλάδο μάλιστα να προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς είναι ο κλάδος που αναμένεται να στηριχθεί από την άνοδο των επιτοκίων.

Πάντως, αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η ΕΚΤ βελτιώσει το άκρως πληθωριστικό περιβάλλον που εμφανίζει η Ευρωζώνη, χωρίς να ανακόψει την αναπτυξιακή δυναμική. Άλλωστε, σήμερα ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα στο 11,3% τον Μάιο. Βέβαια, το ελληνικό μέγεθος είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σε αυτό που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ, η οποία άρχισε την ανακοίνωση της σήμερα με τα προειδοποιητικά σήματα του πληθωρισμού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Σαράντης, ΕΘνική, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Aegean, Titan, Coca Cola, Motor Oil, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, η Quest έκλεισε με άνοδο 3,10%, με τις ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Μυτιληναίος να κλείνουν σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες