Πολλές εταιρείες έχουν αξιοποιήσει την παρουσία τους στα Ποσειδώνια για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τις καινοτομίες τους και τις νέες λύσεις ανεφοδιασμού (bunkering) και λιπαντικών που προτείνουν.

Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής λιπαντικών Calumet Specialty Products Partners από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε μια λύση συνθετικού λιπαντικού. «Η περιβαλλοντικά αποδεκτή (EAL) λύση μας προσφέρει απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, ενώ πληροί και υπερβαίνει τις αυστηρές απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Σήματος, και των αντίστοιχων προδιαγραφών και απαιτήσεων των ΗΠΑ, του EPA και του VGP/VIDA», δήλωσε ο Rusty Waples, Διευθυντής Brand and Product Management της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, η βρετανική Auramarine, με ειδίκευση σε καύσιμα και βοηθητικά συστήματα, έχει επενδύσει στην ανάπτυξη μιας από τις πρώτες στον κλάδο Μονάδας Προμήθειας Καυσίμου Μεθανόλης, ώστε να καλύψει τη ζήτηση για μεθανόλη ως πολλά υποσχόμενο μελλοντικό καύσιμο. Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος John Bergman δήλωσε πως «οι πλοιοκτήτες θέλουν να επενδύσουν σε πράσινα καύσιμα, αλλά η πρόκληση έγκειται στην εύρεση της σωστής λύσης και στην δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης που θα δώσει ώθηση στη χρήση της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία