Έγκριση επί της αρχής (Approval in Principle-AiP) χορήγησε o γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV), στα ιαπωνικά ναυπηγεία της Mitsubishi, μέλος του Ομίλου Mitsubishi Heavy Industries (MHI), για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (LCO2)

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022 και αφορά ένα σύστημα σφαιρικών δεξαμενών φορτίου για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2. Τα πλοία αυτά μεταφέρουν υγροποιημένο CO2 σε κατάσταση χαμηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης. Οι ανεξάρτητες δεξαμενές τύπου C χρησιμοποιούνται συνήθως για το σύστημα δεξαμενών φορτίου. Μέχρι τώρα, ήταν διαθέσιμες διάφορες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων κυλινδρικών, διπλών και τριπλών δεξαμενών.

Η Mitsubishi Shipbuilding ανέπτυξε με επιτυχία ένα νέο σύστημα σφαιρικών δεξαμενών φορτίου για πλοία LCO2, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες στη δομική ανάλυση και την αξιολόγηση υλικών που καλλιεργούνται μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), εξοπλισμένων με σφαιρικές δεξαμενές.

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές, οι δεξαμενές σφαιρικού σχήματος προσφέρουν μεγαλύτερη δομική αντοχή έναντι της εσωτερικής πίεσης της δεξαμενής. Η BV εξέτασε τον σχεδιασμό και επιβεβαίωσε ότι η εφαρμοσμένη μεθοδολογία για τη σχεδίαση δεξαμενής τύπου C συμμορφώνεται με τον σχετικό κώδικα (IGC), ο οποίος ισχύει για πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο αέριo.

Ο Alex Gregg-Smith, ανώτερος αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της BV για τη Βόρεια Ασία σχολίασε: «Αυτό η AiP αναγνωρίζει ότι η νέα τεχνολογία σφαιρικών δεξαμενών της Mitsubishi Shipbuilding πληροί τους κανόνες και τα πρότυπα της κατηγορίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Mitsubishi για την εμπιστοσύνη της και η BV είναι περήφανη που υποστηρίζει τη στρατηγική της εταιρείας και βοηθά στην προώθηση της καινοτομίας που είναι πολύ απαραίτητη για την επίτευξη ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία