Βουτιά 4,5% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2021 με το 2020 είχε καταγράψει μεγάλη άνοδο κατά 22,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ .

Ακόμα μεγαλύτερη πτώση, κατά 7,5%, κατέγραψε ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022.

Όσον αφορά στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2021, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,9%.

Η εικόνα των κλάδων

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σημείωσε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, ενώ ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Απρίλιο 2022 σε σχέση με τον Μάρτιο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση, προήλθε από τους ακόλουθους κλάδους:
• Κατά 21,7% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
• Κατά 19,7% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 0,9% του Δείκτη Παροχής Νερού.
• Κατά 0,5% του Δείκτη Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους