H μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα (NASDAQ:INTC) έχει χάσει τη μακροπρόθεσμη πλαγιοανοδική της τάση που συντηρούσε από το 2018, καθώς οι πωλητές επέμειναν κάτω και από τα 45 δολάρια, στα πλαίσια της γενικότερης ανησυχίας σχετικά με τις αυξημένες τιμές και τη συν αυτώ κατάρρευση του κλάδου τεχνολογίας.

Και μάλιστα, το κλείσιμο της εβδομάδας φαίνεται να έρχεται αφενός σε αρνητική περιοχή, αφετέρου από την επιβεβαίωση της εν λόγω πτωτικής διάσπασης, με εν ισχύ σήμα short από τα 44,50. Η καθαρή πτωτική κίνηση δείχνει τη μετοχή να στοχεύει στα 38,10, χωρίς να αποκλείεται υπερπώληση έως και τα 35,60, με κοντινή αντίσταση τα 44,55 και κύρια τα 47,90, ως το άνω όριο της εν λόγω κίνησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2022 κύκλο εργασιών στα 79 δισεκατομμύρια, ελαφρά αυξημένο σε τριμηνιαία βάση κατά 1,49%, με την παρατήρηση ότι κατάφερε να αυξήσει αυτόν για 6ο συνεχόμενο, με τα κέρδη ωστόσο μειωμένα κατά 4,93% στο εξεταζόμενο διάστημα στα 19,87 δισεκατομμύρια. Η αξία της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 220 δισεκατομμύρια, με λόγο τέτοιας προς λειτουργικά κέρδη στο 6,52 και περιθώριο καθαρής κερδοφορίας στο 25,12%. Οι προβλέψεις για τα επόμενα τρίμηνα ήταν δυσοίωνες ως προς τη δυνατότητα διατήρησης θετικής τροχιάς, εξού και η κατά 21%, προεξοφλητικού χαρακτήρα, μείωση της τιμής της μετοχής το τελευταίο εξάμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News