Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε τη Βουλγαρία να άρει το βέτο της στις ενταξιακές συνομιλίες της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, λέγοντας ότι η Ένωση πρέπει να αποφύγει να διαψεύσει τις ελπίδες ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Σολτς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σόφια στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στην περιοχή ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ότι αισθάνεται μια «νέα προθυμία» της ΕΕ να επεκταθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νέος επείγοντας χαρακτήρας

Ο πόλεμος έχει προσδώσει νέο επείγοντα χαρακτήρα στη διαδικασία της προσπάθειας να συνδεθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στενότερα με το μπλοκ των 27 μελών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρωσική και κινεζική επιρροή, ανέφερε το Reuters.

Ο Γερμανός καγκελάριος έχει καταστήσει το θέμα προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μεσολαβητή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Βλέπω πιθανότητες για πρόοδο», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ. «Θα παραμείνουμε σε στενή ανταλλαγή απόψεων τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα