Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δείχνουν ότι θα πρόκειται για μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στους υποψήφιους του Μελανσόν και του Μακρόν.

Ο γαλλικός Τύπος δίνει ισοψηφία για το Ensemble του Μακρόν και τη Nupes του Μελανσόν. Ειδικότερα η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν εμφανίζονται με ποσοστό 25,2% να αγωνίζονται ποια θα βγει πρώτη με διαφορά στήθους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός France2.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Σε exit poll, όμως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνασπισμός της Αριστεράς υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν έρχεται πρώτος με 26,20% έναντι 25,80% της παράταξης του Εμανουέλ Μαρόν. Σύμφωνα με το ίδιο exit poll, ποσοστό 19,10% λαμβάνει το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 11,10% και τα υπόλοιπα κόμματα ποσοστό κάτω του 5%.

Καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δεύτερο γύρο και στο εάν ο Μακρόν θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην γαλλική εθνοσυνέλευση. Βάσει των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Μακρόν φαίνεται πως θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο, χωρίς ωστόσο να είναι καθαρό εάν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα